2012. április 27.

Hell italok nagy tesztje

 


Hell


Ha jól emlékszem az első Hell doboz, ami meg jelent. Karakteres íze miatt hamar a nép kedvence lett. Erős tutti-frutti íz, kellemetlen utóízek nélkül. Koffein tartalma a megszokott 32mg/100ml, így a kellő lendületet is megadta.

Nemsokkal azután, hogy meglendült a Hell utáni érdeklődés a boltokban, a cég egy új külsővel jelentkezett követve a divatot: Itt a jól megszokott íz köszön vissza egy új egyedi, elegánsabb külsőben. És mint több jól ismert márkának, ennek is van cukormentes verziója.

Az új dizájn másik verziója. Jól látható a Classic jelzés



Hell Sugarfree:


Ebben az italban csökkentet koffein és cukor található. Az íze - ahogy számomra minden cukormentes energia italnál - pocsék. Édes szájú vagyok, így nem igazán tudom elviselni azt a kellemetlen cukorhiányos izt, ami felülírja a Hell jól megszokott finomságát. Ha jól tudom, még mindig ezzel a fajta dobozzal árulják, vagy legalábbis nagyon hasonlít rá :)

Ez után jön az áttörés, megérkezik a Hell RedGrape energia ital. 






 

 

 

 

Az első szőlős Hell Limited Edition felirattal

 Hell RedGrape:


Kellemes tutti-frutti íz enyhe szőlő aromával. Az első kortynál rögtön feltűnik a szőlő, de utána mintha ott se lenne, eltűnik. Személy szerint szőlősebre csináltam volna. Ennek ellenére egy kellemes, könnyű energia ital. Élvezet fogyasztani.

Külön érdekesség, hogy az első darabom, ahogy a fényképen is látszik még Limited Edition felirattal került a boltokba. Majd a sikeren felbuzdulva kijött ugyan ezzel a grafikával a végleges verzió, de ott már Unlimited Edition és NEW GENERATION is szerepel.

Aromás, utóíz nélküli energia italként ismerhetjük. 
Majd ezt követve megérkezett az újabb extra ízesítésű termékük a Hell Apple.





Hell Apple:


Itt már jobban figyeltek a készítők, hogy kellően almás ízesítésű legyen, de sajna csak az utóízben fedezhető fel. Tehát első kortynál még a tutti-frutti íz jelentkezik, majd lenyelése után jön az almás ízvilág. Számomra kicsit furcsa is ez az almás, mert enyhén savanykásnak érzem, és valószínűleg ebből kifolyólag nehéznek is. Nincs meg az a könnyű aromás ízvilága mint a RedGrape-nek. Ettől független még egy elég jó energia ital.







 





Hell New Generation - maté teával:


A soron következő termékük a Maté teás Hell. Néhány érdekes infó a Maté teáról:

"A matétea vagy maté,  a maté fa (Ilex paraguariensis) ... megszárított leveleiből készült főzet. Ez a Dél-Amerikában honos örökzöld fafaj, karcsú, 5-6m magas, csoportokban nő. A 10-16 cm hosszú, bőrszerű, csipkés vagy fűrészelt szélű leveleit parázs felett megszárítják (ritkábban forró vízbe merítik), majd felaprítják.Hagyományosan forrón, a szintén maténak hívott kis pohárból szívják fel a főzetet a bombillának nevezett fém szívószál segítségével. A hasonló, de hidegen fogyasztott ital neve tereré."
forrás: wikipédia

Részletek a maté tea hatásairól itt: [[ Klikk ]]


Illata nagyon hasonlít a hagyományos zöld teáéra, míg íze édes-savanyú aromákban pompázik. Kibontás után szénsavassága kellemes, nyelése kényelmes. Kellemetlen utóíze nincs, nem ragadós. A doboz oldalán feltüntetett érték:  természetes növényi kivonatok 50mg/100ml, tehát a közvetlen koffeint a maté tea váltotta. Minden elismerésem a tervező csapatnak, mert nagyon jóra sikerült, bátran ajánlom mindenkinek!

A Hell Energy Magyarország Kft. az új, innovatív Hell New Generation italával elnyerte a 2012 Product of the Year elismerést. Hatalmas gratuláció részükre!

 

Kattints a képre a teljes cikk elolvasásához: (szon.hu)

 

Hell Large


Az összeállításban a legvégső, de a kínálatban nem az utolsó Hell termék. Mostanában nagy divat lett az úgynevezett "Large" dobozok megjelenése. A gyártok ilyenkor a 250ml és az 500ml közé helyeznek egy átmenetet képző terméket, azon fogyasztok számára akiknek a 250ml-es kevés, de az 500ml már nagy. Ilyen hiánycsillapító a nemrégiben elterjedt Hell Large is:

Lényegében semmi másban nem különbözik a Hell Classic-tól csak 250ml helyett 355ml-es kiszerelésű. A kínálatban fellelhető még egy 0,5L-es műanyag palackos Hell. Róla annyit érdemes tudni, hogy íze az eredeti, de viszonylag hamar elveszti kibontása után a szénsavasságát, még visszazárva is. A bubik már 2 óra múlva alig fellelhetőek benne.
A Hell márka név alatt fut a Hell Energy Whisky és az Energy Vodka is, de őket alkoholos italnak sorolják, így róluk később írunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése